Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка супа за душата

Пилешка супа за душата

редакция:
Bistra IvanovaBistra Ivanova
Новак
3549
Пилешка супа за душата
Снимка: Милена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Пилешка супичка за душата - приготвена лесно, но с мерак и любов. Любимата супа през студените зимни месеци и не само."

Необходими продукти

  • фиде - 2 шепи
  • лук - 1 глава
  • пилешко филе - 350 г
  • картофи - 3 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • чубрица - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • девесил - щипка
  • магданоз - 1 ч.л.
  • застройка
  • оцет - 2 капки
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 5 с.л.
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото месо в леко подсолена вода.

Настържете лука и моркова, задушете в олио с магданоз и вода. Добавете вода според тенджерата и сипете вътре нарязаните на дребно картофи и пилешко.

Оставете пилшката супа да се вари 20 мин. Добавете фидето и подправките към пилешката супа. Оставете още 15 мин.

Разбийте жълтъка с млякото и оцета.

Свалете ароматната супа от котлона. За да не се пресече яйцето добавете няколко черпака към застройката, разбъркайте добре и върнете застройката обратно в тенджерата с пилешката супа.

Поднесете пилешката супа за душата топла след още 2-3 минути.

Ако обичате да похапвате пилешко, опитайте непременно нашето пиле фрикасе или любимата пилешка каша.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: