Начин на приготвяне
Сварете пилешкото месо в леко подсолена вода.
Настържете лука и моркова, задушете в олио с магданоз и вода. Добавете вода според тенджерата и сипете вътре нарязаните на дребно картофи и пилешко.
Оставете пилшката супа да се вари 20 мин. Добавете фидето и подправките към пилешката супа. Оставете още 15 мин.
Разбийте жълтъка с млякото и оцета.
Свалете ароматната супа от котлона. За да не се пресече яйцето добавете няколко черпака към застройката, разбъркайте добре и върнете застройката обратно в тенджерата с пилешката супа.
Поднесете пилешката супа за душата топла след още 2-3 минути.
Ако обичате да похапвате пилешко, опитайте непременно нашето пиле фрикасе или любимата пилешка каша.