Начин на приготвяне
Извадете кваса от хладилника и го оставете да се отпусне за половин час.
Прибавете към него 50 г от пълнозърнестото брашно и 60 мл вода. Разбъркайте и оставете да удвои обема си.
Прибавете останалите продукти към кваса и разбъркайте с миксер в продължение на 15-тина минути.
Оставете тестото да почине половин час и разбъркайте повторно.
Сложете хартия за печене в голяма тава. Оформете тестото като хляб и го сложете в тавата. Покрийте го с фолио за свежо съхранение и оставете да удвои обема си.
След това махнете фолиото. Поръсете хляба с брашно и направете разрези по повърхността му с помощта на остър нож.
Загрейте фурната на 220 градуса. Печете пълнозърнестия хляб 10 минути, след което намалете градусите на 180. Продължете печенето още половин час.
Хлябът с квас и семена от чиа е готов.