Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за риба»Гръцки рибен сос Авголемоно

Гръцки рибен сос Авголемоно

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Гръцки рибен сос Авголемоно
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
31 мин.
Порции
4
"Много апетитен рибен сос от гръцката кухня, който се поднася, когато на трапезата има риба"

Необходими продукти

  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • бульон - 300 мл
  • лимонов сок
  • бял пипер - 2 щипки
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с лимоновия сок и солта до плътна консистенция в малка касерола.

Сложете съда на водна баня и налейте по-голямата част от бульона при непрекъснато бъркане с телена бъркалка.

Добавете брашното към останалия бульон и го налейте към соса за риба.

Варете го още няколко минути на умерена температура.

Овкусете го с бял пипер и го поднесете като допълнение към различни видове риба и зеленчуци.

Гръцкият рибен сос Авголемоно е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: