Начин на приготвяне
Намазнете 3 гювечета с масло.
Обелете доматите, нарежете ги на по-тънки шайби.
На дъното на гювечетата разпределете наситнения лук. Внимателно наредете доматените шайби по стените на съдовете.
Разпределете обелената и нарязана печена чушка.
Нарежете сиренето на малки кубчета и ги сипете върху чушката и по стените. Овксуете с черен пипер, сол и риган.
Запечете на 200 градуса около 20 минути (не слагайте капака на гювечетата).
Извадете и чукнете по едно яйце. Поръсете с кашкавала отстрани на яйцето и запечете вече с капак за 10-тина минути.
Поръсете сиренето по шопски с пушен пипер и по желание гарнирайте с по една люта чушка.
Сиренето по шопски оригинална рецепта е много вкусно.