Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Домашна вегета в буркани

Домашна вегета в буркани

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Домашна вегета в буркани
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
7
"Използвайте тази вегета за овкусяване на различни сосове, ориз, супи, манджи и яхнии"

Необходими продукти

  • чушки - 500 г червени
  • червен лук - 1 кг
  • моркови - 1 килограм
  • камби - 500 грама
  • сол - 500 грама едра
  • чушки - 500 грама зелени
  • зелени домати - 1 кг
  • целина - 1 глава (с дръжките и листата)
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте всички видове чушки, изтърбушете ги и почистете добре от семките. Нарежете ги и ги прехвърлете в подходящ съд. Добавете нарязаните моркови и зелени доамти.

Другият вариант е да използвате чопър и да смелите продуктите.

Прибавете солта към зеленчуците, разбъркайте и насипете в сухи буркани с винтови капачки.

Съхранявайте подправката на хладно и тъмно място.

Използва се за овкусяване на сосове, ориз, супи, манджи и яхнии.

Домашната вегета в буркани е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: