Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Зеленчукова супа с кълнове

Зеленчукова супа с кълнове

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Зеленчукова супа с кълнове1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Зеленчукова супичка с кълнове по интересна и здравословна рецепта"

Необходими продукти

  • кълнове - 2 чаши, по избор (соя, нахут, леща, слънчоглед)
  • картофи - 2 бр., обелени и нарязани на кубчета
  • моркови - 2 бр., обелени и нарязани на ситно
  • тиквички - 1 бр., обелена и нарязана на ситно
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • джинджифил - 1 ч.л., настърган на ситно ренде
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • магданоз - 1 с.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените зеленчуци се слагат във вряща вода заедно с джинджифила и нарязания на ситно лук.

След 10 мин. се сипват кълновете, но ако изискват термична обработка (такива като соя, нахут и леща), се добавят в супата накрая. След още 3 мин. се добавя доматеното пюре, размито в малко водичка.

Супата с нахут се овкусява със сол и черен пипер. Магданозът, босилекът, чесънът и зехтинът се пасират и се добавят към супата с кълнове, като се разбърка добре.

Зеленчукова супа с кълнове - интересна и здравословна рецепта.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: