Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен тарт»Солен бутер тарт с бекон

Солен бутер тарт с бекон

Солен бутер тарт с бекон
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • бутертесто - 270 грама
  • картофи - 4 броя
  • кашкавал - 200 грама
  • бекон - 150 грама
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите. Нарежете на ситни кубченца три от тях, а четвъртия нарежете на тънки колелца.

Загрейте олио в тиган и запържете до готовност картофите на кубчета. Поръсете ги със сол и черен пипер.

Наситнете кашкавала и бекона.

Сложете бутертестото върху хартия за печене. Разточете го и изрежете кръгла кора с диаметър 28 см. Прехвърлете в тава, която е с диаметър 24 с.

Сипете вътре пържените картофи, бекона и кашкавала. Отгоре наредете кръгчетата картофки и леко обърнете краищата навътре.

Поръсете соления тарт с малко олио и сол.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете тарта около 50 минути.

Соленият бутер тарт с бекон е готов.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: