Начин на приготвяне
Обелете картофите. Нарежете на ситни кубченца три от тях, а четвъртия нарежете на тънки колелца.
Загрейте олио в тиган и запържете до готовност картофите на кубчета. Поръсете ги със сол и черен пипер.
Наситнете кашкавала и бекона.
Сложете бутертестото върху хартия за печене. Разточете го и изрежете кръгла кора с диаметър 28 см. Прехвърлете в тава, която е с диаметър 24 с.
Сипете вътре пържените картофи, бекона и кашкавала. Отгоре наредете кръгчетата картофки и леко обърнете краищата навътре.
Поръсете соления тарт с малко олио и сол.
Загрейте фурната на 180 градуса. Печете тарта около 50 минути.
Соленият бутер тарт с бекон е готов.