Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Малки питки»Царевични пърженки с пармезан

Царевични пърженки с пармезан

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Царевични пърженки с пармезан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • брашно - 2/3 чаша (100 г), обикновено
  • яйца - 2 бр., леко разбити
  • прясно мляко - 2/3 чаша (150 мл)
  • царевица - 3 1/2 чаша, от консерва
  • пармезан - 3/4 чаша (90 г)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 2 чаши (500 г), за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се смесват брашното, млякото, яйцата, царевицата и пармезанът, докато се размесят добре.

Поръсват се със черния пипер и солта. Зехтинът се загрява до много висока температура. Сложете по 1 с.л. от от готовата вече смес за всяка пърженка.

Пържете около 5 -7 мин., или докато станат златистокофяви малки питки. Вадете ги с решетъчна лъжица и се изцедете добре върху кухненска хартия царевичните питки.

Царевични пърженки с пармезан - ако ви се хапва нещо по-различно от царевичния хляб.

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: