Пълнозърнести макарони с орехи

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283
56
69
10/04/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо652
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • лук - 2 глави, нарязани на ситно
  • зехтин - 2 с.л.
  • гъби - 2 с.л., сушени, по желание
  • сметана - 2/3 чаша (150 мл), пълномаслена
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • макарони - 500 г, пълнозърнести
  • орехи - 30 бр., почистени и нарязани
  • подправки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете гъбите в топла вода за 15 мин. На умерена температура се запържва лукът в зехтина около 10 мин. Гъбите се изцеждат, нарязват се на ситно, а водата, в която са киснали, се запазва.

Добавят се гъбите към лука и се държат на огъня около 5 мин. Добавя се гъбената вода и се държи на огъня, докато се изпари. Сметаната се добавя и се държи, докато леко се сгъсти. Овкусява се със черния пипер и солта.

В същото време се варят пълнозърнестите макарони във вряща, подсолена вода, докато станат готови. Изцеждат се и се добавя към тях готовият сос, орехите и подправките, като се разбъркат.

Пълнозърнести макарони с орехи по средиземноморска рецепта. Наистина вкусна паста.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар