Начин на приготвяне
Разбърквате с миксер маслото със захарта, докато се смесят добре и захарта започне да се разваря.
Добавя се яйцето и ванилията и отново се разбиват.
В отделна купа смесвате сухите продукти - брашно, овесени ядки, сода, сол, канела, какао (или рожков) и ги разбърквате добре.
Добавяте сухата смес към маслената и разбърквате добре.
Накрая добавяте орехите, стафидите и сусама и отново разбърквате добре.
Оставяте в хладилник за ок. 15 мин, за да стегне леко сместа.
Взимате една чаена лъжица и в тава с хартия за печене поставяте на разстояние ок. 5-6 см една от друга количество колкото орех от сместа.
Не е нужно да оформяте с ръце, защото от топлината формите ще се уеднаквят, но ако са много близо една до друга, може да се слепят една за друга.
Това не е проблем. Като изстинат, много лесно се отделят пълнозърнестите бисквитки.
Загрявате фурната на 180 градуса и печете пълнозърнести бисквити с орехи и стафиди ок. 10-12 мин до златисто.