Начин на приготвяне
Бисквитите с брашно от спелта са много леки и вкусни бисквити. Брашното им придава уникален вкус, който много напомня на бадеми, дори без да ползвате бадеми.
Те имат хрупкава текстура отвън и мека отвътре. Да ги приготвим!
В купа или планетарен миксер разбийте яйцето със захарта, млякото, олиото, лимоновата кора и ваниловия екстракт (или ванилин). Добавете брашното от спелта, бакпулвера, щипка сол и разбъркайте всичко заедно.
След като сте получили смес, подобна на пясъчното тесто, оформете топчета или цилиндри с дебелина 2 см.
Оваляйте топчетата наполовина в гранулираната захар и след това в бадемовите люспи или само захар, подредете ги в тавичката си за печене, застлана с хартия за печене. Трябва да са не твърде близо, една до друга и печете бисквитките на 180 градуса за около 15-20 мин.
След като станат златни, извадете ги от фурната и ги оставете да се охладят, вашите Домашни пълнозърнести бисквити са готови!