Начин на приготвяне
От овесените ядки, брашното, содата, водата и чубрицата замесете меко тесто. Замесвайте го с шарлан, за да добие още повече елаастичност и да не е твърдо сухо.
Намазнете тава и разточете тестото вътре, като използвате точилка. Трябва да се получи тънък блат - около 5 мм.
Поръсете блата със сусам и притиснете с длан, за да полепне много хубаво.
Нарежете тестото на малки правоъгълничета, като за целта използвате назъбен нож.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете вкусните соленки до готовност - около 20-25 минути.
За останат меки, може да съхранявате солените бисквити в кутия с капак, като ги приберете още топли. Ако желаете да са по-хрупкави, оставете да изстинат и тогава приберете.
Пълнозърнестите бисквитки с овесени ядки са готови.