Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Пълнозърнести бисквитки с овесени ядки

Пълнозърнести бисквитки с овесени ядки

Пълнозърнести бисквитки с овесени ядки
Снимка: Мая Арсова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
65
"Следобедите имат нужда от едни домашни пълнозърнести бисквитки"

Необходими продукти

  • овесени ядки - 1/2 ч.ч. фини
  • шарлан - 3 с.л.
  • пълнозърнесто брашно - 2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сусам - 2 - 3 шепи
  • хималайска сол - 1 ч.л. фина
  • чубрица - няколко щипки (ако обичате)
  • сода - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От овесените ядки, брашното, содата, водата и чубрицата замесете меко тесто. Замесвайте го с шарлан, за да добие още повече елаастичност и да не е твърдо сухо.

Намазнете тава и разточете тестото вътре, като използвате точилка. Трябва да се получи тънък блат - около 5 мм.

Поръсете блата със сусам и притиснете с длан, за да полепне много хубаво.

Нарежете тестото на малки правоъгълничета, като за целта използвате назъбен нож.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете вкусните соленки до готовност - около 20-25 минути.

За останат меки, може да съхранявате солените бисквити в кутия с капак, като ги приберете още топли. Ако желаете да са по-хрупкави, оставете да изстинат и тогава приберете.

Пълнозърнестите бисквитки с овесени ядки са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: