Начин на приготвяне
Накиснете гъбите в топла вода за 15 мин. На умерена температура се запържва лукът в зехтина около 10 мин. Гъбите се изцеждат, нарязват се на ситно, а водата, в която са киснали, се запазва.
Добавят се гъбите към лука и се държат на огъня около 5 мин. Добавя се гъбената вода и се държи на огъня, докато се изпари. Сметаната се добавя и се държи, докато леко се сгъсти. Овкусява се със черния пипер и солта.
В същото време се варят пълнозърнестите макарони във вряща, подсолена вода, докато станат готови. Изцеждат се и се добавя към тях готовият сос, орехите и подправките, като се разбъркат.
Пълнозърнести макарони с орехи по средиземноморска рецепта. Наистина вкусна паста.