Морковен пай

02/01/2011
Маша
отМашаНовак
"Само на послушните зайчета и послушните дечица ще получат парче от този морковен пай "
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене70 мин.
  • Общо95 мин.
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 484
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • моркови - 3 ч. ч. настъргани
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 1 1/4 ч. ч.
  • захар - 2 ч. ч.
  • брашно - 2 ч. ч.
  • сода за хляб - 2 ч. л.
  • бакпулвер - 2 ч. л.
  • канела - 1 ч. л.
  • сол - 1 ч. л.
  • индийско орехче - 1/2 ч. л.
  • стафиди - 1 купичка
  • сироп - царевичен 1 ч. ч.
  • сметана - бита 1 пакетче
  • ванилия - 1/2 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете захарта с яйцата и олиото и разбъркайте с миксер 2 - 3 минути. Пресейте 2 пъти брашното и го прибавете към сместа. Добавете последователно бакпулвера, содата за хляб, солта и подправките и бъркайте до получаването на хомогенна смес.

Намажете с мазнина , включително и стените на дълбока тавичка и изсипете сместа в нея. Загрейте фурната до 175 C и печете 60 - 70 минути.

След като изпечете блата, оставете го да изстине и пригответе крема. Смесете последователно захарта, битата сметана, царевичния сироп, настърганите моркови и накрая ванилията.

Разбъркайте добре и оставете съставките да постигнат хомогенност помежду си. 2 минути са достатъчни за тази процедура, след което обилно го намажете върху вече изстиналия блат.

Украсете с лентички сурови моркови и стафиди. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар