Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Морковен мус с гъбен сос

Морковен мус с гъбен сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Морковен мус с гъбен сос1 / 2
23/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • моркови - 350 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • бульон - 3 с.л. зеленчуков
  • яйца - 2 бр. + 1 белтък
  • сирене - 115 г меко
  • естрагон - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • За гъбения сос
  • масло - 2 с.л.
  • гъби - 175 г
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Намазнете 4 формички за печене с обем по 150 мл. Сложете нарязаните моркови и чушка в тенджерка, залейте с бульона и варете за 5 минути. Отцедете зеленчуците.

Разбийте яйцата и белтъка, смесете със сиренето и овкусете със сол и черен пипер. Пасирайте зеленчуците и добавете сместа със сиренето, продължете да пасирате. Добавете естрагона. Разпределете сместа в приготвените формички за печене и ги покрийте с фолио.

Сложете купичките в тава с топла вода и запечете за 35 минути. За да направите гъбения сос, разтопете 1 с.л. от маслото в тиган, добавете почистените гъби и задушете за 5 минути.

В друга тенджерка сложете оставащото масло, добавете брашното и млякото и задушете, докато сосът се посгъсти. Смесете с гъбите и поръсете с черен пипер. Обърнете муса от купичките и сервирайте с гъбения сос и сварен ориз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: