Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 190 градуса. Намазнете 4 формички за печене с обем по 150 мл. Сложете нарязаните моркови и чушка в тенджерка, залейте с бульона и варете за 5 минути. Отцедете зеленчуците.
Разбийте яйцата и белтъка, смесете със сиренето и овкусете със сол и черен пипер. Пасирайте зеленчуците и добавете сместа със сиренето, продължете да пасирате. Добавете естрагона. Разпределете сместа в приготвените формички за печене и ги покрийте с фолио.
Сложете купичките в тава с топла вода и запечете за 35 минути. За да направите гъбения сос, разтопете 1 с.л. от маслото в тиган, добавете почистените гъби и задушете за 5 минути.
В друга тенджерка сложете оставащото масло, добавете брашното и млякото и задушете, докато сосът се посгъсти. Смесете с гъбите и поръсете с черен пипер. Обърнете муса от купичките и сервирайте с гъбения сос и сварен ориз.