Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Крем карамел със сметана и Дулсе де Лече

Крем карамел със сметана и Дулсе де Лече

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Крем карамел със сметана и Дулсе де Лече
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • яйца - 4 броя
  • дулсе де лече - 400 грама
  • течна сметана - 400 мл (неподсладена)
  • топинг карамел - 80 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте за кратко яйцата, колкото да се втечнят. Налейте към тях сметаната и дулсе де лечето, разбийте до хомогенна смес.

В голяма форма за флан или на дъното на малки огнеупорни чашки сипете карамеления топинг. Отгоре сипете млечната смес.

Загрейте фурната на 140 градуса и изпечете крем карамела на водна баня за около час - ако използвате голяма форма, може и млако повече. За да не завира водата за водната баня, може да пускате в нея бучки лед.

Охладете крем карамела и го приберете в хладилник за няколко часа. След това отделете от формата и сервирайте.

Крем карамелът със сметана и Дулсе де Лече е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: