Начин на приготвяне
Първо сварете картофите в подсолена вода за 25 минути, като накрая трябва да се меки, но не и преварени. Оставете да се охладят.
Наситнете лука и го запържете в зехтина и маслото.
Щом омекне, добавете захарта и го карамелизирайте леко. Прибавете в тигана наситнените печурки и гответе няколко минути.
Сипете сметаната и нарязаното на малки парченца топено сирене. Бъркайте до разтопяване на сиренето. Овкусете сместа с черен пипер, мащерка и сол.
Срежете на две картофите и ги издълбайте. Намачкайте вътрешността и прибавете към плънката.
Напълнете картофите и ги сложете в намаслена тава. Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете ги за около 15 минути.
Извадете и поръсете с настърганата гауда. Върнете във фурната, за да се запече кашкавалът.
Чудно перфектните пълнени картофи са готови.