ezine.bg»Рецепти»Морски Дарове»Бързи кралски скариди на тиган

Бързи кралски скариди на тиган

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8122k15k1k
Бързи кралски скариди на тиган
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
11/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • скариди - 500 грама със средна големина
  • зехтин - 3 - 4 с.лъжици
  • малдонска сол - 3 щедри щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете със зехтин грил тигана и го загрейте на силен котлон.

Прибавете солта и сложете целите небелени скариди, като оставите разстояние между тхя.

Когато видите, че отдолу са оранжеви, веднага ги обърнете за кратко и от другата страна.

За да получите крехки скариди не ги печете повече от 1 минута на всяка страна. В противен случай ще се изсушат и няма да са така вкусни.

Винаги ги слагайте в добре загрят тиган.

По този начин процедирайте и останалите скариди.

Поднесете веднага в компанията на резени лимон и чаша бяло вино.

Бързите кралски скариди на тиган са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: