Ezine.bg»Рецепти»Баница»Банички»Вити бутер банички

Вити бутер банички

Вити бутер банички
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Ето какви вкусни бутер банички ще хапваме утре на закуска, а вие?"

Необходими продукти

  • бутертесто - 275 г
  • масло - 2 с.л.
  • сирене - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.л. (или вода)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутер тестото се оставя да се отпусне. Разстила се върху набрашнен плот, поръсва се и отгоре с малко брашно, след което се разточва леко, но така, че да остане правоъгълната му форма.

Яйцето се чуква, като белтъкът и жълтъкът се разделят. Към белтъка се прибавя натрошеното сирене и сместа се разбърква.

Кравето масло се разтопява и с него се намазва цялата кора бутер тесто. С остър нож то се разрязва на три равни ленти по дължина.

По средата на всяка лента се слага от пълнежа, навива се на руло и усуква. След това баничките се оформят на охлюв и прибират в хладилник, докато фурната се загрява до 200 градуса.

Бутер баничките се подреждат в тава покрита с хартия за печене, намазват се с разбития жълтък с малко вода и поставят във фурната.

Пекат се около 25 минути до зачервяване. Сервират се още топли.

Витите бутер банички са много вкусни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: