Начин на приготвяне
Първо, сварете лещата до омекване. Отцедете и добавете сол и лъжица олио. Лука нарежете на ситно, а домата и моркова настържете.
Запържете лука за пет минути на умерен котлон. Добавете моркова и домата, малко сол и гответе до изпаряване на течността.
Добавете каймата, подправките, виното и усилете котлона. Разбъркайте до изпаряване на виното и добавете лещата. Сипете малко водичка към плънката за чушките с кайма, за да не е твърде суха.
Почистете и измийте чушките, посолете. Напълнете ги. Наредете вкусните пълнени чушки в намазнена тава, може да сложите капачетата им, ако не сте ги хвърлили.
Поръсете мазнина и сол. Сипете 2-3 к.ч. вода в тава. Печете чушките за час на 180 градуса, може да ги обърнете да се запекат и от другата страна.
Сервирайте различните пълнени чушки с леща с млечен сос или друго по избор.