Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Суфле от карфиол и кресонов сос

Суфле от карфиол и кресонов сос

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Суфле от карфиол и кресонов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
21 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • карфиол - 500 г, на розички
  • сос бешамел - 2 чаши (500 мл)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • белтъци - 1 бр.
  • Кресoнов сос
  • кресон - 125 г
  • сметана - 3/4 чаша, пълномаслена
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително се загрява фурната до 180 градуса. Намазват се 4 формички за суфле с обем на 3/4 чаша (180 мл). Затопля се във фурната голяма тава за печене с подсолена вода на височина 5 см от дъното.

В голяма тенджера се вари карфиолът в подсолена вряща вода, докато омекне. Изцежда се и се пасира. Карфиолът и белтъкът се размесват внимателно в бешамелов сос.

Получената смес се прехвърля в приготвените формички за суфле. Поставят се приготвеното суфле в тавата с вода и се пече 1 час. За кресоновия сос, разбийте кресон и сметаната в блендер, докато стане на пюре.

Добавя се индийското орехче и се поръсва със солта и черния пипер. Разбърква се добре.

Опитайте това невероятно суфле от карфиол и кресонов сос.

Чудно суфле от карфиол!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: