Начин на приготвяне
Предварително се загрява фурната до 180 градуса. Намазват се 4 формички за суфле с обем на 3/4 чаша (180 мл). Затопля се във фурната голяма тава за печене с подсолена вода на височина 5 см от дъното.
В голяма тенджера се вари карфиолът в подсолена вряща вода, докато омекне. Изцежда се и се пасира. Карфиолът и белтъкът се размесват внимателно в бешамелов сос.
Получената смес се прехвърля в приготвените формички за суфле. Поставят се приготвеното суфле в тавата с вода и се пече 1 час. За кресоновия сос, разбийте кресон и сметаната в блендер, докато стане на пюре.
Добавя се индийското орехче и се поръсва със солта и черния пипер. Разбърква се добре.
Опитайте това невероятно суфле от карфиол и кресонов сос.
Чудно суфле от карфиол!