Начин на приготвяне
Загрейте малко масло и задушете спанака и лука. Поръсете ги с джоджен, червен и черен пипер.
В отделен съд разтопете 50 грама масло и запържете брашното. Сипете топлото прясно мляко, 3 разбити жълтъка, зеленчуковия бульон и около 50 грама настърган кашкавал.
Бъркайте соса до сгъстяване и го добавете към задушения спанак. Прибавете малко натрошено сирене.
Разбийте 3-те белтъка с малко сол и ги добавете към горната смес, разбъркайте внимателно.
Намазнете и поръсете с галета формички. Сипете вътре спаначената смес.
Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете суфлетата до готовност - около 45 минути.
Загрейте чаша прясно мляко и вътре разтопете натрошеното сирене и настъргания кашкавал.
Поднесете спаначените суфлета, като ги поръсите с този сос и добавите дижонска горчица.
Суфлето от спанак с млечен сос е готово.