Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Чушки бюрек»Чушки бюрек с млечен сос

Чушки бюрек с млечен сос

Чушки бюрек с млечен сос
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Любимата ни комбинация в чиния - чушки бюрек в млечен сос"

Необходими продукти

  • червени чушки - 12 бр.
  • брашно - за овалване
  • олио - 5 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • сирене - 200 г
  • За соса
  • чесън - 2 скилидки
  • кисело мляко - 400 г
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат и слагат в тенджера с похлупак, за да се задушат и по лесно да се обелят.

След като се почистят от люспи, семки и дръжки, се разцепват, разтварят и овалват в брашно.

Редят се половината от тях в намазнена тавичка. Върху чушките се излива половината заливка, приготвена по следният начин.

В купа се разбиват 3 яйца. Към тях се прибавят прясното мляко и натрошеното сирене.

Редят се отново чушки и накрая се заливат с останалата заливка.

Пекат се във фурна на 200 градуса за около половин час.

За приготвяне на соса за нашите вкусни чушки бюрек е необходимо да се счукат скилидките чесън, които се прибавят към киселото мляко заедно с нарязания на ситно копър и сол на вкус.

Готовите чушки бюрек с млечен сос се сервират полети с млечния сос.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: