Начин на приготвяне
Чушките се изпичат и слагат в тенджера с похлупак, за да се задушат и по лесно да се обелят.
След като се почистят от люспи, семки и дръжки, се разцепват, разтварят и овалват в брашно.
Редят се половината от тях в намазнена тавичка. Върху чушките се излива половината заливка, приготвена по следният начин.
В купа се разбиват 3 яйца. Към тях се прибавят прясното мляко и натрошеното сирене.
Редят се отново чушки и накрая се заливат с останалата заливка.
Пекат се във фурна на 200 градуса за около половин час.
За приготвяне на соса за нашите вкусни чушки бюрек е необходимо да се счукат скилидките чесън, които се прибавят към киселото мляко заедно с нарязания на ситно копър и сол на вкус.
Готовите чушки бюрек с млечен сос се сервират полети с млечния сос.