Начин на приготвяне
Чушките се пекат и се белят, без да им се махат дръжките. В дълбок тиган слагаме повечко олио да се сгорещи. Слагаме целите чушки да се запържат съвсем леко от двете страни.
След това добавяме 5 с.л. брашно и го запържваме и него. Добавяме студеното прясно мляко, като бъркаме непрекъснато, за да не стане на бучки брашното.
След като брашното се разтвори в млякото, захлупваме с капак и оставяме манджата да се сгъсти, като разбъркваме периодично, за да не загори млякото, ако се сгъсти прекалено добавете съвсем малко вода.
След като се сгъсти манджата, махаме от котлона и посоляваме. В метална купичка слагаме един пръст олио и слагаме да се сгорещи на котлона, след което към него добавяме червен пипер 1 ч.л. и разбъркваме с лъжица.
Изсипваме топлото олио при чушките с мляко и разбъркваме. Получава се чудесна лятна манджа, която да си хапвате в тези горещини. Да ви е сладко!
Коментари