Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Ориз на фурна»Печен заек с ориз и зелен лук

Печен заек с ориз и зелен лук

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1384074k
Печен заек с ориз и зелен лук3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • ориз - 1.5 ч.ч.
  • заек - 1 брой
  • зелен лук - 1 стрък
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щ.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • сол
  • олио - 50 мл
  • масло - 50 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на порции заека и ги измийте много добре. Натрийте месото с червен пипер и сол.

Наситнете лука и джоджена (ако е пресен). Прибавете ги при заека заедно с черен и червен пипер, както и още малко сол.

Прехвърлете заешкото в тава за печене. Налейте около 3 чаши вода и покрийте тавата с фолио за печене.

Загрейте фурната и сложете заека да се пече 60-90 минути. Извадете и прибавете ориза, покрийте с фолиото.

Гответе до пълна готовност на ориза на фурна. Накрая може да махнете фолиото, за да се запече малко месото.

Печеният заек с ориз и зелен лук е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: