Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Ябълков сладкиш с много малко брашно

Ябълков сладкиш с много малко брашно

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1364742k201
Ябълков сладкиш с много малко брашно
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
01/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Режеш и ревеш, защото не можеш да спреш да хапваш този ябълков сладкиш"

Необходими Продукти

  • кафява захар - 50 грама
  • ябълки - 1 килограм
  • масло - 20 грама
  • прясно мляко - 100 мл
  • брашно - 70 грама
  • лимонов сок - 30 мл
  • яйца - 2 броя
  • канела - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и ги почистете. Нарежете ги на тънки резени, прехвърлете в купа и залейте със сока от половин лимон, за да не покафеняват. Порсъете с канелата и 1-2 лъжици кафява захар, разбъркайте.

Разбийте с миксер яйцата и 50-те грама кафява захар. Когато се получи пяна, налейте прясното мляко и разтопеното (охладено) масло. На няколко пъти добавете брашното, като не спирате да бъркате.

Сипете получената смес при ябълките и объркайте.

Подгответе си форма за печене с откопчаващ се ринг и диаметър около 20 см. Застелете я с хартия за печене и сипете ябълковата смес.

Разпределете равномерно навсякъде. Загрейте фурната на 180 градуса.

Печете ябълковия сладкиш до готовност - около 30-35 минути.

Охладете готовия сладкиш върху решетка и поръсете с пудра захар.

Ябълковият сладкиш с много малко брашно е страхотен!

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Часът е един през нощта, а аз току що сложих да се пече този сладкиш. Имах известни съмнения в резултата, затова и влязох да прочета коментари от други хора, които са го правили. Ами... Иска ми се да бях прочела коментара на Мария по-рано.. Сега чакам да видя колко голямо ще е разочарованието ми.
04.10.2022 01:04
Мария
Мария
Здравейте, много съм разочарована, че трябва да оставя такъв коментар, но мисля, че е редно, за да не се подвеждат други хора като мен. Следвах подробно рецептата и грамажите, с единствената разлика, че нарязах ябълките на резенчета,а не на кръгчета. Ами първо сладкиша е леко кафяв,заради канелата, второ-това на снимката изглежда като ябълки в крем карамел, а моето се получи едно глетаво, тиклаво тестяно нещо с ябълки. Пекох го двойно по-дълго с надежда да става за ядене, ама не. Както само вийдате на рецептата тя не съдържа никакъв набухвател, но много мляко. Сместа стана много по-течна от обичайното кексово тесто и се стече на дъното и не се надигна до края на печенето. Моля ви не си хабете продуктите за тази рецепта.
22.08.2022 10:14
5