ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Кисел чесън туршия в буркани

Кисел чесън туршия в буркани

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
6322k323k
Кисел чесън туршия в буркани2 / 2
25/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
"С всяко едно ястие можем да си хапваме от този чесън от буркани"

Необходими Продукти

  • оцет
  • захар - 1 с.л. на буркан
  • чесън - глави, количество по избор
  • сол - 1 с.л. на буркан
  • вода - гореща за доливане
  • аспирин - 1 хапче на буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ще ви трябват млади глави чесън, които най-напред почистете от люспите. Попарете ги с гореща вода, после изплакнете със студена.

Подредете чесъна в буркани. Залейте всеки буркан до 2/3 с оцет, добавете захар, сол и гореща вода догоре.

Сипете течността от бурканите в тенджера. Включете котлона и оставете да кипне. После пак сипете в бурканите при чесъна.

Добавете по един аспирин, затворете капачките и обърнете за 12 часа.

Обръщайте киселия чесън туршия в буркани в продължение на три дни и после се насладете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: