Начин на приготвяне
Затоплете леко водата и разтворете вътре маята. Разбъркайте и оставете за 2-3 минути.
Пресейте двата вида брашно в купа. Прибавете солта, налейте вътре зехтина и шупналата мая. Разбъркайте добре и прехвърлете на добре набрашнен плот.
Замесете гладко и еластично тесто, а в процеса на лепнене може да добавите още малко брашно.
Оформете готовото тесто на топка и върнете в намазнената купа. Покрийте и оставете да втаса на топло за 40 минути.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Разточете тестото на тънък блат. Намажете го с доматен сос и поръсете с риган. Добавете настъргания ементал и моцарела, сипете сметаната.
Върху пицата разпределете нарязания бекон и натрошете синьото сирене.
Изпечете пицата за 15-тина минути.
Пицата с бекон и 3 вида сирена е готова.