Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Карпачо»Традиционно испанско телешко карпачо

Традиционно испанско телешко карпачо

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Традиционно испанско телешко карпачо
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • бонфиле - 300 г телешко
  • хамон - 60 г
  • зехтин - 50 мл
  • пармезан - 80 г
  • бейби спанак - 3 шепи
  • лимонов сок - 40 мл
  • кедрови ядки - за поръсване
  • черен пипер - на вкус
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото и го завийте с прозрачно фолио.

Сложете го във фризер за около 30 минути и махнете фолиото.

Нарежете го с остър нож на тънки филийки и ги подредете в чиния една върху друга - между всяка сложете хартия за печене, за да не се слепват.

Начукайте ги и ги подредете в плато.

За дресинга смесете зехтина с лимоновия сок, черния пипер и солта.

Нарежете хамона на парченца и настържете пармезана.

Овкусете бейби спанака с дресина и сложете листенцата върху телешкото карпачо точно преди да го поднесете.

Поръсете отгоре с хамон, пармезан, кедрови ядки и дресинг.

Традиционното испанско телешко карпачо е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: