ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Солена Торта»Картофена торта с пъдпъдъчи яйца

Картофена торта с пъдпъдъчи яйца

Картофена торта с пъдпъдъчи яйца
Снимка: Кирил Михайлов
1 / 4
23/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
"Страхотно предястие е тази картофена торта - гарантира, че няма да искате нищо друго за ядене след нея"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази перфектна солена торта поставете измитите картофи и моркови в тенджера с вода да се варят.

След като кипне водата, отгоре сложете пъдпъдъчите яйца и ги варете 5 минути, след което ги извадете с лъжица и ги охладете.

След като се сварят картофите и морковите, картофите намачкайте с вилица, а морковите оставете настрани за част от плънката.

Разбъркайте 4 кокоши яйца, с 3 с.л. кисело мляко, брашно, бакпулвер и натрошено сирене, и смесете с намачканите картофи, счукания чесън и подправките.

Готовата смес изсипете върху хартия за печене в голяма квадратна тавичка, разстелете я равномерно и печете 30 минути на 180 °C.

Докато се пече, подгответе плънката за апетитната картофена торта, като разбъркате крема сиренето, киселото мляко, майонезата, нарязани на малки парченца варени моркови, кисели краставички и печени чушки.

Обелете и нарежете пъдпъдъчите яйца на тънки резенчета.

След като картофеният блат се изпече, го оставете да изстине и го нарежете на четири парчета. Наредете ги едно върху друго, като между тях преди това нанесете плънката и подредете яйцата.

Картофената торта с пъдпъдъчи яйца е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: