Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пукани чушлета без варене

Пукани чушлета без варене

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Пукани чушлета без варене
Снимка: Росица Петрова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Пукани чушлета, които се добавят към всяко ястие, за да ви е още по-вкусно"

Необходими продукти

  • оцет - 700 мл
  • люти чушки - 2 килограма рибки
  • сол - 8 с.л. (равни)
  • чесън - 2 глави
  • захар - 8 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измийте лютите чушлета и ги подсушете, изрежете дръжките им.

Загрейте тиган с незалепващо покритие и изпукайте чушките и от двете страни. Охладете ги добре.

След това ги наредете плътно в буркани, а между тях слагайте нарязан чесън.

Във всяко бурканче (400 мл) слагайте по 1 равна лъжица сол и 1 лъжица захар. Напълнете догоре с оцета и запечатайте.

Обръщайте бурканчетата в следващите два дни, за да се разтворят добре захарта и солта. Съхранявайте на прохладно и тъмно място.

Пуканите чушлета без варене са готови.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: