Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с хрупкави вафлички, домашен крем и маскарпоне

Торта с хрупкави вафлички, домашен крем и маскарпоне

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k2k3
Торта с хрупкави вафлички, домашен крем и маскарпоне
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
19/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Тортата с вафлички и крем ще направи всеки повод още по-специален и празничен"

Необходими Продукти

  • вафли - 500 г италиански (хрупкави)
  • За крема
  • прясно мляко - 1 л
  • жълтъци - 5 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 5 с.л.
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • маскарпоне - 500 г
  • бита сметана - за декорация
  • лайм - 1 бр. за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя кремът за тази вкусна торта.

От млякото се заделя малко количество за напояване на вафличките. Останалото количество се загрява, но да не е горещо, а по-скоро топло.

В купа се разбиват жълтъците и захарта на пухкав крем. Лъжица по лъжица се прибавя брашното, като се разбърква до пълното му усвояване. Добавя се ваниловият екстракт и прясното мляко на тънка струйка.

Сместа се разбърква и връща на котлона. Температурата на готвене е умерена за да не загори кремът. Бърка се непрекъснато, за да не се образуват бучки и докато се сгъсти.

Готовият крем се оставя да се охлади, след което към него се прибавя маскарпонето. Разбърква се хубаво и тортата вече е готова за сглобяване.

Дъното на форма с подвижен борд се покрива с хартия за печене. Във формата се нареждат ред от италианските бисквити, предварително натопени в прясното мляко.

Отгоре се разпределя половината от крема. Следва втори ред бисквити, крем и се завършва с бисквити.

Тортата се оставя да престои около 10 чаа в хладилник. Преди сервиране се маха подвижният борд и се декорира с бита сметана и резенчета лайм.

Тортата с хрупкави вафлички, домашен крем и маскарпоне е готова.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
А за какво се използва маскарпонето???
17.06.2023 15:20
1
Покажи всички подкоментари