Начин на приготвяне
Първо се приготвя кремът за тази вкусна торта.
От млякото се заделя малко количество за напояване на вафличките. Останалото количество се загрява, но да не е горещо, а по-скоро топло.
В купа се разбиват жълтъците и захарта на пухкав крем. Лъжица по лъжица се прибавя брашното, като се разбърква до пълното му усвояване. Добавя се ваниловият екстракт и прясното мляко на тънка струйка.
Сместа се разбърква и връща на котлона. Температурата на готвене е умерена за да не загори кремът. Бърка се непрекъснато, за да не се образуват бучки и докато се сгъсти.
Готовият крем се оставя да се охлади, след което към него се прибавя маскарпонето. Разбърква се хубаво и тортата вече е готова за сглобяване.
Дъното на форма с подвижен борд се покрива с хартия за печене. Във формата се нареждат ред от италианските бисквити, предварително натопени в прясното мляко.
Отгоре се разпределя половината от крема. Следва втори ред бисквити, крем и се завършва с бисквити.
Тортата се оставя да престои около 10 чаа в хладилник. Преди сервиране се маха подвижният борд и се декорира с бита сметана и резенчета лайм.
Тортата с хрупкави вафлички, домашен крем и маскарпоне е готова.
Коментари