Манатарки в сметана

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283
14
02/01/2014
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 293
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • манатарки - 1 кг пресни, на филийки
  • чесън - 2 скилидки, цели, съвсем леко намачкани
  • зехтин 3 с.л.
  • магданоз - 2 с.л. на ситно
  • сметана - 1 чаша (250 мл) пълномаслена
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържат се гъбите и чесънът в зехтина в голям тиган на силен огън около 5-7 мин., или докато гъбите са готови, а тяхната течност се изпари.

Чесънът се изхвърля и се добавят магданоз и сметана. Държи се на слаб огън около 10 мин., или докато леко се сгъсти сметаната. Поръсват се със сол и черен пипер.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар