Начин на приготвяне
Смесете водата с олиото и ги сипете в малка тенджерка. Кипнете и свалете от огъня, добавете солта и разбъркайте.
В горещата смес сипете наведнъж предврително пресятото брашно, след което бъркайте бързо с помощта на дървена лъжица. Трябва да се получи тесто, отлепящо се от стените на тенджерата. Оставете да се охлади.
Намазнете ръцете си и късайте топчета, които леко разплесквате между дланите си. В центъра на всяко топче слагайте по 1/4 орехова ядки и парче локум, след което оформяйте като топче.
Сложете хартия за печене в тава и наредете сладките.
Загрейте фурната на 180 градуса и печете постните сладки до готвоност. Още докато са горещи ги пуснете в дълбок съд с пудрата захар и оваляйте от всички страни.
Постните арменски сладки са готови.