Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Шницели»Шницел от риба с яйце

Шницел от риба с яйце

IlariaIlaria
Новак
59762531
Шницел от риба с яйце1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • риба - 1.5 кг моруна или есетра
  • олио - 150 мл
  • масло - 30 г краве
  • яйца - 10 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
  • брашно - 70 г
  • хляб - 400 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата внимателно се почиства от кожата и костите и се оформя на филета. От тях се правят шницели, които се овкусяват от двете страни със сол и черен пипер. Рибните шницели се потапят първо в прясното мляко, после в брашното и се пържат до готовност в силно загрята мазнина.

От филиите хляб се оформят канапета, които също се изпържват да златисто. Яйцата се изпържват на очи. Подрежаме рибните филета върху канапетата от хляб, като всяко порция се гарнира с 1-2 яйца на очи.

Шницел от риба с яйце вкусен рибен специалитет за всяка трапеза!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ами докато не е направя,не мога да кажа как изглежда,а снимката въобще не ме интересува.
16.03.2024 15:13
Димитрова
Димитрова
Рецептата изглежда много добра. Ще я пробвам задължително! Моля тези които публикуват рецепти да слагат и снимки от рецептата, защото тази която е сложена не отговаря на рецептата!
06.12.2013 13:36