Начин на приготвяне
Почистваме месото от ципите и го нарязваме напречно на мускулните влакна на филии с дебелина 0, 5 см. Начукваме ги с дървено чукче, за да се изтънят и да им се придаде елипсовидна форма. Поръсваме с черен пипер и сол, панираме ги в брашното и ги пържим в сгорещеното растително масло.
В горната част на доматите отрязваме капаче и издълбаваме внимателно вътрешността им. В кравето масло задушаваме нарязаните на дребно кисели краставички, сварения за около 2-3 минути и нарязан на малки парченца свински мозък (шунка) и ситно нарязаната вътрешност на доматите. Прибавяме яйцата, солта и черния пипер. Разбъркваме добре сместа и когато яйцата се стегнат, махаме от огъня.
Върху всеки шницел поставяме по един издълбан домат, пълним го с приготвената смес и го похлупваме с капачето. Нареждаме свинските шницели в намаслена тавичка и ги запичаме 2-3 минути в силна фурна.
След това ги прехвърляме печените шницели в затоплени чинии и поръсваме с горещото краве масло. Около тях поставяме гарнитура от пържени картофи, украсени с клонки магданоз или листа от зелена салата.
Пробвайте вкъщи да направите този прекрасен шницел - специалитет Балкан, ще останете възхитени. Може да го сервирате и само с обикновена доматена салата.