Филе от риба по хлебарски

ИларияИлария
Новак
578
181
33
720
23/03/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо328
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистената риба се оформя на филета. Рибните филенца се овкусяват със сол и черен пипер. Овалват се в брашно и се изпържват до полуготовност в силно сгорещеното олио.

Картофите се обелват, измиват и нарязват на колелца. Картофените колелца се нареждат в предварителна намазнена тавичка за печене, заливат се с около 200-300 мл гореща вода и се поставят в предварително загрята на 180 градуса фурна. Пекат се до омекване.

Изваждат се от фурната. Отгоре се подреждат рибните филета. Поръсват се със смес от ситно нарязан магданоз, пресован чесън и галета. Добавя се и кравето масло, предварително нарязано на парченца.

Ястието от риба се пече още 15-20 минути до зачервяване, след което се поднася в съда, в който сме го приготвили.

Филе от риба по хлебарски - незабравим специалитет от печен кефал.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар