Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Пастърма»Пастърма от диво прасе

Пастърма от диво прасе

Сергей АнчевСергей Анчев
Новак
2162342
Пастърма от диво прасе
Снимка: Сергей Анчев
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"Перфектното домашно мезенце"

Необходими продукти

  • морска сол - 1 кг
  • дивечово месо - 3 - 4 кг цяло парче от диво прасе, елен, сърна
  • чимен - 1 с.л. смлян
  • оцет - 1 ч.ч. винен
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тази рецепта е използвана плешка от диво прасе. Парчето месо се заравя в посоченото количество морска сол.

Сипете оцета в 3 литра вода и залейте месото. Оставете да престои така 2 пълни дни, като се обърне само веднъж.

Когато минат 48-те часа, потопете месото във вряща вода за не повече от половин минута. Отцедете добре месото и го оваляйте в сместа от подправките.

Завийте цялото парче месо с тензух, след което зашийте.

Провесете месото на място с постоянна температура.

След около два месеца сушене пастърмата е готова.

Пастърмата от диво прасе е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: