Начин на приготвяне
Разтопете маслото.
Намазнете една кора за баница и върху нея поставете друга. Нея също намажете и навийте на хлабаво руло, което се увива на охлюв.
Сложете хартия за печене в тава и сложете охлюва в средата. Около него навивайте всички останали.
Загрейте фурната на 180 градуса. Печете баницата около 15 минути и извадете, оставете да се охлади напълно.
През това време разбийте яйцата заедно със захарта, ароматизирайте ги с лимоновата кора. Налейте към тях млякото и отново разбъркайте.
Сипете млечната смес върху баницата, а между рулата разпръснете от боровинките.
Върнете сладката баница във фурната и печете около 40 минути. Ако се наложи, притиснете боровинките, за да спаднат надолу. Към 10-тата минута покрийте с фолио, за да не загори баницата.
Изчакайте готовия десерт да се охлади напълно и чак тогава извадете от формата. Поръсете с пудра захар, нарежете и поднесете.
Баницата с яйчен крем и боровинки е много вкусна!