Ezine.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Баница с яйчен крем и боровинки

Баница с яйчен крем и боровинки

Баница с яйчен крем и боровинки
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"След класическата солена баница със сирене вече имаме нов фаворит - тази разкошотия с яйчен крем и боровинки"

Необходими продукти

  • боровинки - 100 грама
  • яйца - 4 броя
  • кори за баница - 12 броя
  • прясно мляко - 400 мл
  • масло - 80 грама
  • захар - 150 грама
  • пудра захар - за поръсване
  • лимонова кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото.

Намазнете една кора за баница и върху нея поставете друга. Нея също намажете и навийте на хлабаво руло, което се увива на охлюв.

Сложете хартия за печене в тава и сложете охлюва в средата. Около него навивайте всички останали.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете баницата около 15 минути и извадете, оставете да се охлади напълно.

През това време разбийте яйцата заедно със захарта, ароматизирайте ги с лимоновата кора. Налейте към тях млякото и отново разбъркайте.

Сипете млечната смес върху баницата, а между рулата разпръснете от боровинките.

Върнете сладката баница във фурната и печете около 40 минути. Ако се наложи, притиснете боровинките, за да спаднат надолу. Към 10-тата минута покрийте с фолио, за да не загори баницата.

Изчакайте готовия десерт да се охлади напълно и чак тогава извадете от формата. Поръсете с пудра захар, нарежете и поднесете.

Баницата с яйчен крем и боровинки е много вкусна!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: