Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Парфета»Неустоимо Ягодово Парфе

Неустоимо Ягодово Парфе

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Неустоимо Ягодово Парфе
Снимка: Росица Петрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Наистина е неустоимо това ягодово парфе - трябва да го опитате, за да се уверите в думите ни"

Необходими продукти

  • блат
  • брашно - 80 г
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 2 бр.
  • какао - 1 ч.л.
  • захар - 90 г
  • шоколадови капки - 50 г
  • крем
  • ягоди - 250 г
  • желатин - 10 г
  • маскарпоне - 250 г
  • белтъци - 2 бр.
  • шоколад - за украса
  • вода - 50 мл
  • захар - 110 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • бисквити - 12 бр. Орео
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на миксер разбийте жълтъците, захарта и яйцето. Бийте 10 минути до пухкав крем.

Брашното пресейте с какаото и добавете при крема. Разбъркайте с шпатула. Сложете хартия за печете в тортена форма с подвижен борд 20 см. Сипете сместа за блата за нежното парфе.

Поръсете с шоколадови капки и изпечете за 20 мин. на 160 градуса. Щом е готов, оставете за 10 минути и извадете на решетка.

Накиснете желатина в 50 мл вода за десет минути. Смесете половината от захарта, сметаната и маскапорнето. Разбийте с миксер.

Белтъците разбийте на пяна с малко сол. Добавете другата захар и разбийте на водна баня.

По този начин втечнете и желатина. Сипете при млечната смес, разбъркайте и добавете белтъците.

Време е за сглобяване на ягодовото парфе.

Поставете блата във формата. Наредете резени ягоди по стените. Сипете половината от крема. Отгоре наредете бисквитите Орео. Сипете другата половина от крема.

Покрийте с фолио и сложете готовата торта в хладилник за нощта.

Украсете Неустоимото Ягодово Парфе с ягоди и сервирайте.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: