Начин на приготвяне
Бисквитите се смилат на блендер и към тях се добавя разтопеното краве масло. Разбърква се и се разстила блат на дъното на кръгла тавичка с махащо се дъно. Точно както при домашен чийзкейк. Слага се в хладилника.
300 г ягоди се измиват, почистват се от дръжките, слагат се в касерола и се добавят 2-3 лъжици захар към тях. Намачкват се с вилица и се слагат на котлона да омекнат хубаво ягодите.
През това време желатинът се разтваря в студена вода и се оставя да набъбне. Сладкарската сметана се разбива с миксера до получаването на гъста смес. Към заквасената сметана се добавят няколко лъжици пудра захар и се разбива и тя с миксера.
Двете сметани се смесват се доразбива с миксера. Към заврелите ягоди добавяме няколко стръкчета накъсана мента. След като ягодите са поомекнали, махаме от котлона и пасираме. След това добавяме желатина към ягодите и разбъркваме.
Прецеждаме през ситна цедка и добавяме към сместа със сметаните. Разбъркваме до получаването на еднородна смес и изсипваме върху бисквитения блат. Пъхаме нашето парфе в хладилника поне за 5 часа.
Накрая махаме стените на формата и украсяваме сметановия десерт с цели ягоди. Получава се невероятно парфе с ягоди. Да ви е сладко!
Ягодово парфе с мента - за много настроение на масата ви!