Ягодово парфе с мента

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3323
Ягодово парфе с мента
Снимка: Геновева
1 / 3
26/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"И 40 минути по-късно на трапезата ви очаква уникално ягодово парфе с мента"

Необходими Продукти

  • ягоди - 300 г + още за украса
  • бисквити - 200 г
  • краве масло - 125 г
  • захар - 2 - 3 с.л.
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • мента - 2 - 3 стръка
  • заквасена сметана - 400 г
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • пудра захар - 2 - 3 с.л.
  • желатин - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се смилат на блендер и към тях се добавя разтопеното краве масло. Разбърква се и се разстила блат на дъното на кръгла тавичка с махащо се дъно. Точно както при домашен чийзкейк. Слага се в хладилника.

300 г ягоди се измиват, почистват се от дръжките, слагат се в касерола и се добавят 2-3 лъжици захар към тях. Намачкват се с вилица и се слагат на котлона да омекнат хубаво ягодите.

През това време желатинът се разтваря в студена вода и се оставя да набъбне. Сладкарската сметана се разбива с миксера до получаването на гъста смес. Към заквасената сметана се добавят няколко лъжици пудра захар и се разбива и тя с миксера.

Двете сметани се смесват се доразбива с миксера. Към заврелите ягоди добавяме няколко стръкчета накъсана мента. След като ягодите са поомекнали, махаме от котлона и пасираме. След това добавяме желатина към ягодите и разбъркваме.

Прецеждаме през ситна цедка и добавяме към сместа със сметаните. Разбъркваме до получаването на еднородна смес и изсипваме върху бисквитения блат. Пъхаме нашето парфе в хладилника поне за 5 часа.

Накрая махаме стените на формата и украсяваме сметановия десерт с цели ягоди. Получава се невероятно парфе с ягоди. Да ви е сладко!

Ягодово парфе с мента - за много настроение на масата ви!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: