Начин на приготвяне
С помощта на миксер разбийте жълтъците, захарта и яйцето. Бийте 10 минути до пухкав крем.
Брашното пресейте с какаото и добавете при крема. Разбъркайте с шпатула. Сложете хартия за печете в тортена форма с подвижен борд 20 см. Сипете сместа за блата за нежното парфе.
Поръсете с шоколадови капки и изпечете за 20 мин. на 160 градуса. Щом е готов, оставете за 10 минути и извадете на решетка.
Накиснете желатина в 50 мл вода за десет минути. Смесете половината от захарта, сметаната и маскапорнето. Разбийте с миксер.
Белтъците разбийте на пяна с малко сол. Добавете другата захар и разбийте на водна баня.
По този начин втечнете и желатина. Сипете при млечната смес, разбъркайте и добавете белтъците.
Време е за сглобяване на ягодовото парфе.
Поставете блата във формата. Наредете резени ягоди по стените. Сипете половината от крема. Отгоре наредете бисквитите Орео. Сипете другата половина от крема.
Покрийте с фолио и сложете готовата торта в хладилник за нощта.
Украсете Неустоимото Ягодово Парфе с ягоди и сервирайте.