ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с ябълки и круши

Сладкиш с ябълки и круши

АнабелАнабел
Ветеран
635
3k
1k
270
Сладкиш с ябълки и круши
Снимка: Анабел
1 / 3
13/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции8
"Ако някой ви види да хапвате от този сладкиш, веднага ще ви завиди"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първото нещо, което трябва да се направи, преди да започнем да приготвяме този вкусен плодов сладкиш, е да накиснем, поне за 3 часа стафидите в ром (толкова, колкото да почти да ги покрие).

В купа се разбиват жълтъците със захарта до побеляване. На струйка при непрекъснато разбиване се добавят прясното мляко, а след него олиото.

Брашното се пресява заедно с бакпулвера и ванилията, след което на порции се прибавя към останалите продукти. Разбърква се внимателно до еднородна консистенция.

Двете ябълки се обелват, почистват от семките и нарязват на кубчета. Слагат се в кексовото тесто заедно с половината от отцедените стафиди, разбъркват се, а след това се прехвърлят във форма или тавичка, покрита с хартия за печене.

Крушите се обелват, почистват от семки, нарязват по дължина и нареждат в кръг върху тестото. Между крушите се разпределят останалите стафиди. За по-добър и карамелен вкус крушите се поръсват с лъжица кристална захар.

Сладкишът с круши се пече в предварително загрята на 170 °C фурна за около 45 минути.

Готовият сладкиш се сервира поръсен с пудра захар.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: