Начин на приготвяне
Приготвя се плънка, като се обелват плодовете и се рендосват на едро ренде.
После се отцеждат добре и сокът се запазва.
Взема се една кора, поръсваме с олио, отгоре втора кора, малко олио и поръсваме с настърганите ябълки и круши, поръсваме и с 1 с.л. захар, щипка канела и парченца стафиди.
От тясната страна се навива на руло. Нареждат се трите ролки в намазнена тава и с нож се нарязват на парчета с големина по избор.
Отгоре се поръсват с олио и печем в загрята фурна 200°C до златисто.
Изваждаме тавата и с четка се намазва обилно с ябълков сок.
Когато вкусната сладка баница се охлади, поръсваме с пудра захар!
Чудесна баница с ябълки и круши за похапване !