Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Грах с кайма и домати на тиган

Грах с кайма и домати на тиган

Грах с кайма и домати на тиган
Снимка: Пламена Иванова Екимова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Още по аромата ще познаете това ястия с грах, домати и кайма на тиган"

Необходими продукти

  • грах - 2 буркана
  • кайма - 1 килограм
  • домати - 1/2 буркан (нарязани)
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.лъжица
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете лука в дълбок съд. Когато лукът добие златист цвят, добавете каймата.

Щом и тя се позапържи, сипете лъжица брашно и червения пипер. Разбъркайте и сипете граха.

Разбъркайте и гответе на умерен огън около половин час. След това прибавете доматите и поръсете с черен пипер, сол и захар.

Гответе яхнията още 15-тина минути. Поръсете с прясно нарязан магданоз и сервирайте.

Грахът с кайма и домати на тиган е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: