Начин на приготвяне
Макароните се сваряват във вряща, подсолена вода до степен ал денте.
Каймата се запържва в олиото, докато побелее и стане на трохи, към нея се добавя нарязаните на ситно кромид лук, чесън, морков, червени чушки, скълцаните на ситно домати, кафява захар, сол, черен пипер и сушените босилек и риган. Щом заври, се добавят обезкостените и нарязани на дребно черни маслини и тиганът се дърпа от котлона.
В тавичка с ринг се разпределят равномерно на дъното няколко лъжици от сместа от тигана.
Половината макарони се разпределят в тавата, покриват се с половината от доматената смес, върху нея се редят останалите макарони и останалата смес в тигана.
Тавичката се слага на средна решетка във фурната и макаронената торта се запичат на 180 градуса около 25 - 30 минути.
Изчаква се макароните да се поохладят и се маха ринга на тавичката от получената вкусна солена торта.
Макароните на фурна с кайма и домати се нарязват на порционни парчета и се поднасят, гарнирани по ваш вкус.
Аз ги гарнирах с чери домати и листенца свеж магданоз.
Бон апети с тези апетитни макарони на фурна!