Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Празнично руло с кайма и кашкавал

Празнично руло с кайма и кашкавал

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Празнично руло с кайма и кашкавал
Снимка: Мария Симова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Разнообразете вкусните кюфтенца с това празнично руло от кайма и бекон"

Необходими продукти

  • кайма - 500 г смес
  • гъби - 250 г
  • яйца - 1 бр.
  • бекон - 300 г
  • лук - 1 глава
  • кашкавал - 150 г
  • олио - 50 мл
  • чубрица - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата заедно с яйцето и подправките.

Нарежете лука и гъбите на ситно и ги запържете в дълбок тиган със сгорещена мазнина.

Настържете малко кашкавал в тава върху хартия за печене и отгоре наредете лентите бекон.

Разстелете отгоре каймата равномерно и изсипете отгоре плънката.

Настържете останалия кашкавал и оформете добре, така че да бъде стегнато.

Сложете соленото руло да се пече на 200 °C до готовност.

Поднесете го с гарнитура по избор.

Празничното руло с кайма и кашкавал е много вкусно.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: