Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Печени пилешки кюфтенца под фолио

Печени пилешки кюфтенца под фолио

ЗориЗори
Новак
1695415k281
Печени пилешки кюфтенца под фолио
Снимка: Зори
1 / 4
20/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"По най-бързия, най-лесния и най-вкусния начин стават тези печени пилешки кюфтенца"

Необходими Продукти

  • пилешки бульон - 1 ч.ч.
  • пилешка кайма - 700 грама
  • лук - 1 наситнена глава
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 брой
  • сол - 2 щипки
  • масло - 60 грама
  • магданоз - 1/2 връзка (наситнен)
  • индийско орехче - 2 - 3 щ.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете каймата в купа. Добавете към нея яйцето, бирата и наситнения лук. Овкусете каймата с индийско орехче, сол, черен пипер и магданоз.

Омесете добре и я оставете да престои известно време, за да попие ароматите.

От овкусената кайма оформете кюфтенца. Сложете в намазнена тава и сипете бульона.

Покрийте тавата с фолио за печене.

Включете фурната на 180 градуса и печете кюфтенцата за около половин час. В края на печенето махнете фолиото.

Сервирайте кюфтенцата, поляти със соса от тавата.

Печените пилешки кюфтенца под фолио са вкусни и лесни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: