Начин на приготвяне
Предварително се загрява фурната на 200 градуса. Форма за печене се намазва с масло. Бутер тесто се разгъва върху набрашнен плот, а след това се разстила във формата за печене, като се подрязват стърчащите краища.
Цялата повърхност се дупчи с вилица. Пече се, докато тестото бухне и стане златистокяфяво (15-20 мин). В средно голяма тенджера в мазнина се варят обикновените чушки, лютите чушки и празът на умерено силен огън около 20 мин.
Поръсва се със сол и се отстранява от котлона. Разбиват се яйцата, сметаната, сиренето и червеният пипер в малка купа. Сместа с яйцата се изсипва в сместа с чушките, като добре се разбърка. Получената смес се изсипва върху тестената основа и се пече около 15- 20 мин.
Вкусен пикантен пай с чушки - опитайте!